Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Η λογοτεχνική μας συντροφιά ξεκίνησε πριν έναν και κάτι σχολικό χρόνο. Δυο καθηγητές και κάπου δέκα μαθητές αρχίσαμε ένα βιωματικό ταξίδι στον κόσμο της συγγραφής, μοιραστήκαμε εμπειρίες και κείμενα, δικά μας αλλά και άλλων. Θέσαμε μερικά από τα ζητήματα που απασχολούν ένα συγγραφέα, βάλαμε σε λειτουργία μερικά από τα εργαλεία που έχει ο συγγραφέας αραδιασμένα στο εργαστήρι του και είδαμε πώς δουλεύουν.
Εφέτος ξανασυναντηθήκαμε. Μαζί με όλα τα άλλα, στη μέση του κύκλου των θρανίων που φτιάχναμε για τις συναντήσεις μας, έπεσε και η ιδέα ενός ιστολογίου (blog δηλαδή, για να καταλαβαινόμαστε). Και εν αντιθέσει με άλλες πολλές ιδέες που βυθίστηκαν στο νοητό πηγαδάκι που δημιουργούσαμε σ' αυτές τις συναντήσεις, αυτή όπως βλέπετε έμεινε στην επιφάνεια.
Όχι πως δεν περνάγαμε καλά συζητώντας και διαβάζοντας εκ του φυσικού. Αλλά αν σκοπός είναι να βιώσει κανείς, έστω και δειγματικά, τη συγγραφική περιπέτεια, χρειάζεται να βρεθούμε και σε κάποια απόσταση από τα κείμενά μας, να τα αφήσουμε στον κόσμο μόνα τους, εκεί που δε μας γνωρίζουν οι παραλήπτες τους και δεν τους γνωρίζουμε και εμείς. Ίσως εκδηλώνεται έτσι και η ανάγκη να υπάρχουμε, εμείς μέσα στην ομάδα και όσοι άλλοι θελήσουν, πρώτα ως κείμενα και μετά ως πρόσωπα.
Καλό ξεκίνημα λοιπόν...
Και ολίγα πρακτικά: Συν-συγγραφείς είμαστε όλοι όσοι απαρτίζουμε την ομάδα συναντήσεων. Πρέπει να έρθετε να με βρείτε να σας εξηγήσω τη διαδικασία με την οποία θα μου κάνετε παρέα στον κατάλογο που βρίσκεται αριστερά. Καλοδεχούμενα βέβαια τα κείμενα όσων συνταξιδεύουν.

2 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.........ΑΥΤΟ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΟΓΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΟΑΤΝ ΕΙΜΟΥΝ ΠΡΩΤΗ ΛΥΚΙΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ...ΕΝΑΝ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΣΜΟ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ.........Υ.Γ:ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΕΞΩ.ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ Σ'ΟΛΑ,H ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ EKANE KAKO ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ[AΠ'OTI ΞΕΡΩ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εποικοδομητικη κριτικη ποτε! Παρ'ολα αυτα πολλοι μπερδευουν το ενα ειδος με το αλλο, αυτο της αρνητικοτητας και της αποθαρρυνσης... Υπαρχει ομως μια ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΗ γραμμη(στοχευα στον πλεονασμο) που τα χωριζει... Οσοι δεν μπορουν ή δε θελουν να την παρατηρησουν ειναι κλειστομυαλοι και η παιδεια μου δε μου επιτρεπει να καταγραψω τα υπολοιπα επιθετα που μου ηρθαν στο μυαλο... ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!:p

    Υ.Σ Βαριεμαι να βαλω τονους!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή